Главная » 2010 » Декабрь » 16 » Французи без Наполеона нетакі й страшні гравці!
10:52
Французи без Наполеона нетакі й страшні гравці!
Сумно усвідомлювати, що це - останній єврокубковий поєдинок сезону для львів'ян, але що поробиш? «Карпати» пограли в Європі чимало - в цілому 12 матчів провела команда Олега Кононова у Лізі Європи. Були переможені «Рейк'явік» і «Зестафоні», героїчно пройдено «Галатасарай» ... А далі суперникам львів'ян не позаздрили б і «Динамо» з «Шахтарем» - ПСЖ, «Севілью» і «Боруссію» рука не підніметься назвати слабкими командами. Не дивно, що до останнього поєдинку в груповому турнірі «Карпати» підійшли з «0» в графі очок. Але наостанок обов'язково потрібно було грюкнути дверима. Може бути неголосно, але грюкнути.

«Карпати» виглядали дуже добре, навіть незважаючи на деякі кадрові проблеми (через травми і дискваліфікації у матчі не змогли взяти участь кілька провідних гравців), що вийшли на поле футболісти продемонстрували не просто бажання грати, а бажання перемагати не дивлячись на ім'я суперника. Невже короткий перерву в іграх так позитивно вплинув на хлопців Кононова? На полі стадіону «Україна» злегка відпочилі львів'яни вийшли з по-справжньому палаючими очима. Сподобався молодий Мартинюк, який з'явився в основі замість Самсона Годвіна. Класна в «Карпат» молодь! Їй би ще трохи досвіду ...

У першому таймі господарі домінували. Здавалося, що французи навіть не очікували від команди, яка не вирішує ніяких турнірних завдань, такої прудкості. Незважаючи на огидна якість поля, «зелено-білі» намагалися тримати м'яч на землі, використовувати проникаючі передачі, включати швидкості. Та й небезпечні удари з дальньої дистанції ніхто не відміняв. І хоч перший гострий момент виник біля воріт Тлумака (голкіпер впорався з непростим ударом у ближній кут), довгий час працювати доводилося тільки відомому Грегорі Купе. Правда, справжньої роботи і у нього було небагато - удари «Карпат» частенько йшли повз створу воріт. Добре скидав м'яч головою Кузнєцов, але потрапив повз далекого кута, Баранець, незважаючи на досить вигідну позицію, вирішив пропустити сферу на набігаючого, але ззаду нікого, якщо не вважати Бодмера, не виявилося ... Загалом, думалося, що гол - справа часу.

І м'яч був забитий. Але зовсім не в ті ворота, що очікувалося. Люїндула скористався однією з нечастих контратак і в гармидері перед воротами зумів заштовхати м'яч у сітку. Тлумак, як не старався, відвести загрозу не зумів. Йшов кінець першого тайму, і гол став цебром холодної води для «Карпат». Але вже кілька хвилин по тому львів'яни зрівняли рахунок! Дальній удар Федецького зі штрафного Купе, соромно сказати, пропустив між ніг. М'яч прагнув добити Кузнєцов, але лінію воріт круглий все-таки перетнув без його допомоги. Останні чотири поєдинки Ліги Європи «Карпати» ніяк не могли забити, а тому радість «зелено-білих» була подвійною, а то й потрійний. За рівного рахунку команди пішли на перерву.

У другій половині зустрічі небезпечні моменти біля воріт ПСЖ не виникали так часто, як у першому таймі. Чи то французи пристосувалися до крижаного поля, чи то просто команди стали грати в обороні більш уважно і організовано. Проблема гостей була й у тому, що більшість лідерів команди залишилося будинку, Антуану Комбуаре банально ніким не міг підсилити гру ПСЖ, доводилося випускати молодь. У середині тайму «Карпати» втратили Дениса Кожанова, невдало увійшов у стик із суперником. Ближче до кінця матчу стадіон занурився в димову завісу від спалахнули фаєрів, але розвиднілося досить швидко. За хвилину до кінця до кінця доданого часу Ігор Худоб'як непогано бив зльоту, але м'яч просвистів над поперечиною. Фінальний свисток зафіксував нічию 1:1.

Нічия - це добре з точки зору єврокубкового коефіцієнта, але для «Карпат» вона має зовсім інше значення. Матч з ПСЖ на домашній арені став своєрідним іспитом, підсумком того, чому «Карпати» навчилися в поточному розіграші Ліги Європи. І підопічні Кононова склали цей іспит. Якщо не на «відмінно», то на «добре». А в цьому заслуга і команди, і тренера, і клубу.

Дякуємо за єврокубковий сезон, «Карпати». І чекаємо вас в наступному!

Михайло ШАПОВАЛОВ, Sport.ua
Категория: Лига Европы | Просмотров: 571 | Добавил: ped4enko | Теги: Карпати, Лига Европы, ничья, ПСЖ, 1-1 | Рейтинг: 0.0/0