Главная » 2011 » Январь » 20 » Жуліано: коли заслуги говорять замість агентів
21:21
Жуліано: коли заслуги говорять замість агентів
Тільки-но з'явилася інформація про те, що Жуліано (повне ім'я Жуліано Віктор де Паула) може перейти до «Дніпра» (або в «Шахтар»), вітчизняні вболівальники та журналісти почали, як завжди, критично й прискіпливо розглядати з усіх точок зору особистість бразильця - «хто він, звідки, нам навіщо»? І треба сказати, що і до цього добре відомий любителям бразильської кузні талантів, футболіст відразу викликав повагу своїм послужним списком. На відміну від часто запрошуваних в Україні бразильців із категорії - «поки не розкритих», «на підході» і «потенційно друге Роналдіньо», Жуліано вже зараз футболіст склався, зі свого нехай недовгою, але вже досить гідною футбольною історією. Розповімо про нашого героя трохи детальніше.
 
Народився новоспечений «днепрянін» 31-го травня 1990-го року в Куритибі, а значить, шлях в професійний футбол для нього пролягав через головну команду міста, «Парану». З нею то в 2007-м Жуліано і підписує свій перший професійний контракт. Цікавий факт - будучи цілком і повністю продуктом футбольної школи «Парани», гравець на шляху до першої команди пройшов всі щаблі, першою з яких була мініфутбольная секція клубу, де 8-річного Жуліано вперше пустили грати в полі! До цього хлопець упевнено займав своє місце ... у воротах.
 
У 30-ти матчах за «Парану» у першому для себе «дорослому» сезоні 2007-2008 Жуліано забиває 17 голів. Реакція громадськості не змусила себе чекати - юний талант з такою не по роках зрілої грою не тільки привернув увагу європейських скаутів, але і бразильських функціонерів: його визнали відкриттям сезону в Серії Б!
 
Стало ясно, що «Парані» хлопця не втримати - наступною зупинкою Жуліано став один із грандів бразильського футболу «Інтернасьональ» (Порту-Алегрі). Новий рівень - нові горизонти для талановитого амбітного гравця. Покликаний замінити в «Інтері» пішов у московський «Спартак» Алекса, Жуліано в новій команді не знітився і досить швидко став не тільки «своїм», але й одним з перших. А Кубок Лібертадорес-2010 і зовсім став бенефісом футболіста - незважаючи на те, що хлопець не завжди проводив на полі цілі матчі, він зумів стати кращим бомбардиром своєї команди в турнірі. У двоматчевому фіналі, наприклад, Жуліано забив у ворота мексиканської «Гвадалахари» два голи - один на виїзді, інший (переможний для «Інтера») на своєму полі.
 
Заслужена нагорода знову знайшла свого героя, коли 24-го листопада 2010-го року бразилець отримав приз кращому гравцеві Кубка Лібертадорес-2010. Нагороду, до слова, вручав попередній її власник - знаменитий аргентинець Себастьян Верон.
 
У 2009-му на тлі успіхів у «Інтернасьональ» талановитий футболіст звернув на себе увагу тренерів молодіжної збірної (до 20-ти років). І тут наш хлопець не загубився - ставши чемпіоном Південної Америки-2009 і віце-чемпіоном світу у своїй віковій категорії, Жуліано в сумі провів за молодіжну збірну 14 поєдинків, в яких забив 3 м'ячі. На чемпіонаті світу (U20), до речі, йому навіть довірили капітанську пов'язку.
 
У 2010-му Жуліано дебютував за головну збірну Бразилії, поки його актив тут: два матчі. У сумі за «Інтернасьональ» Жуліано провів 102 ігор, забивши 21 гол. У 2009-му став з «Інтером» віце-чемпіоном та фіналістом кубка Бразилії.
 
І ось тепер чарівник м'яча підписано «Дніпром» - новий виклик для футболіста, який не звик вимагати багато часу на розгойдування. І, чесно кажучи, залишається тільки дивуватися, як це дніпропетровцям вдалося відвести такий талант з-під носа у скаутів кращих клубів Старого Світу (подейкують, за ним уважно стежили «Барселона», лондонський «Арсенал» і «Манчестер Юнайтед») - за це «Дніпру» честь і хвала. За даними сайту www.transfermarkt.de, трансферна вартість гравця на даний момент складає 8 мільйонів євро. На наш погляд, сума явно дещо занижена.
 
Що відзначимо в ігрових якостях Жуліано? Футболіст діє однаково добре і на позиції центрального атакуючого півзахисника, і на флангах (більше тяжіє до правої бровки) і в нападі. Гравець має високу швидкість, відмінним дриблінгом і гострої футбольної думкою, воліє працювати на команду, не тягне ковдру на себе - завжди віддасть пас партнеру, що знаходиться у більш вигідній позиції.
 
Не можна сказати, що часто б'є здалеку, але, якщо вже завдає удар з дальньої дистанції, то більше покладається на виконання, ніж на силу.
 
В обороні грає «через не хочу». Малі габарити не дозволяють успішно вести силову боротьбу, однак прекрасне вміння працювати корпусом робить його фаворитом практично в будь-якій ситуації, коли з м'ячем він. Дуже цінний Жуліано і при контратаках - швидкість прийняття правильних рішень у хлопця відмінна, а техніка дозволяє ці рішення успішно втілити в життя.
 
У скандалах і сварках з партнерами помічений не був. Подейкують, що Кака є для Жуліано прикладом не тільки на полі, але і за його межами, не тільки своєю грою, але і побожністю.
 
Резюмуючи, відзначимо, що Жуліано - відмінний приклад для наших «вічно перспективних» гравців, які адаптуються в дорослих командах так довго, що, того й дивись, кар'єру скоро закінчувати пора, яким вічно щось винні тренери, які знаходяться у перманентній боротьбі режиму з нічним життям. Жуліано, як бачимо, скрізь адаптується швидко і швидко починає приносити користь своїй команді. Залишається тільки побажати «Дніпру» і Жуліано, щоб і на цей раз його адаптація не затягнулася. Факт - УПЛ дістала справді якісного футболіста.
Категория: Датагруп Кубок Украины | Просмотров: 548 | Добавил: ped4enko | Теги: Жулиано, Днепр | Рейтинг: 0.0/0